dimarts, 14 d’octubre del 2008

ART I DISSENY


De sempre ens han ensenyat que l'art és quelcom molt abstracte i gairebé indefinible. Quan estudiem art estudiem corrents artístiques i els seus autors, i què caracteriza cada corrent, és a dir, quines caracteristiques comunes comparteix cada corrent artístic. Però hem arribat a un punt que qualsevol cosa és art, qualsevol dibuix, si a alagú li agrada, és art, qualsevol creació. I una creació abans ha estat dissenyada en la ment d'algú, llavors podem dir que el disseny és art, és previ a l'art.

Però, i si parlem de disseny gràfic? parlem d'art? Si busquem al diccionari la paraula ART hi trobarem la següent definició:  Habilitat, destresa, a fer les coses adquirida amb l'estudi, l'experiència i l'observació. (DIEC2) Llavors, doncs, un bon dissenyador gràfic serà un artista, ja que ha estudiat com fer un disseny, té certa experiència en fer-ho i ha observat dissenys d'altra gent per aprendre. Clar que també ha de tenir habilitat, saber-ho fer; per tant no tothom pot fer-ho, almenys si abans no s'han adquirit certs coneixements.

No ens hem de tancar en la idea arcaica d'art, sinó anar-la modernitzant, ja que l'art s'ha modernitzat. Art no només és fer escultures, pintar o construir edificis, sinó que l'art és la música, l'escriptura, el do de paraula, i el disseny. Tot és art si ens guiem per la definició que he donat abans. I jo crec que si, que art ho és tot, però no ho és per tothom. Per algú una cançó pot ser art, però a mi pot no agradar-me; vol dir això que no és art? En absolut. Vol dir que per mi l'art serà una altra cosa.

dilluns, 13 d’octubre del 2008

MI VIDA EN 65 MINUTOS


Crec que tothom l'hauria de veure, una gran pel·lícula, amb un molt bon guió. Us en deixo el principi.

"De pequeño, mi padre me advirtió que no mirara la lavadora;
yo era muy pequeño y no le hice caso.
Con el paso de los años, me he dado cuenta que tenía razón:
no se puede mirar la lavadora de pequeño y pensar
que eso no te va traer problemas el día de mañana"


I el final. Amb el qual em sento molt identificada.


¿Alguna vez os habéis sentido tan, tan felices, 
que habéis pensado que jamás os sentiríais tan felices. 
Vuestra vida ha llegado a una perfección total, que quizá no vale la pena buscar más?
 yo si que he encontrado esa felicidad.