diumenge, 8 de novembre del 2009

Peu d'avet de Nadal

En aquesta web hi he trobat aquest peu d'arbre en patchwork ben fàcil de fer.




Materials que necessitarem:
Paper per als patrons
Llapis
Teles estampades  pel davant i una de llisa pel darrere
Biaix
Cinta per als llaços
Boata per al farcit

Per al patró:
Agafem el paper i el disposem sobre una taula (amb un paper de diari es pot fer, o ajuntant-ne uns quants, cada "triangle" haurà de ser de com a mínim 40cm de llarg, perquè ens quedi un peu mínimament digne). Marquem un angle de 45º doblegant el de 90º (el paper) per la meitat des de la punta. Ara lliguem un fil al llapis i l'aguntem a la punta del paper, tibem al màxim el fil i marquem un tros de circumferència fins a la marca dels 45º que hem fet abans.



A la punta del triangle hi marquem un altre tros de circumferència a uns 5 cm de la punta, que serà el forat pel qual hi passarà el tronc de l'arbre.

Ara marquem el patró a les teles i ho tallem de manera que ens quedi llest per cosir. Recorda't de deixar 0.5cm per banda per a cosir-ho.

 

 Cus els 8 trossos de tela i munta la circumferència, però no la tanquis del tot, deixa una obertura.




 Talla la boata a la mida i el tros de roba de darrere. Ajunta-ho tot i cus-ho tot pel mig dels triangles. De manera que quedarà cosit com a la imatge de sota (en rosa les costures).




Ara cus el biaix a tota la vora del peu d'arbre, recorda't d'aplicar-hi també la cinta per als llaços si t'hi agrada, si no pots deixar-ho obert sense cintes. Jo en tinc un fet així, sense llaços, i tanca perfectament.




Un cop cosit, ja tens el peu d'arbre llest per a col·locar!!