dijous, 9 de juliol del 2009

Bossa fàcil


Materials:

Retalls de tela
Una tela per al folre
Una tela verda
Botons
Relleno
Fil i agulla
Màquina de cosir

Procedimient:

El primer que necesitem és un patró. A la figura es pot observar la meitat del patró amb les seves dimensions aproximades. Retalleu aquest patró en un cartró, en una tela o en un paper.



Copieu el patró a la tela que farem servir com a folre de la bossa. Talleu-ne 2 peces. A continuació, escolliu una tela que serà la part de la cara i talleu-ne una peça.

Per a la part més interessant del diseny, cal:

Seleccionar diversos quadres petits o retalls de tela, de 10 cm de costat (en necesitarem aproximadament 17), i distribuir-los junts de manera que la peça del patróes pugui cobrir perfectament.

Cosiu els trossos de tela entre ells, fent files i després unint-les entre elles.

Amb una de les peces de fons com a patró i amb l'ajuda d'agulles, talleu la tela que hem construit amb els retalls. Enfronteu els revesos d'ambdues teles i cosiu-les només per la part superior, es a dir en la parte que serà l'ansa de la bossa.


De la mateixa manera, cosiu la peça sencera amb l'altra peça de fons. Doneu la volta d'ambdues parts de la bossa de manera que es vegin les cares de les teles.

Aixequeu la part inferior de la tela, la que no heu cosida, de les dues parelles i poseu-los un sobre l'altre per a cosir-ho tot junt, como es mostra a la figura. La part de la tela feta amb retalls i la tela sencera quedaran a la part superior.

Tanqueu la part inferior de les teles, pot ser utilitzant una cinta o una peça ornamental per a la part inferior, però deixant un espai per al farcit d'encoixinat.

Introduiu el farcit, cosiu l'obertura, i feu unes puntades per a que el farcit quedi en el seu lloc.
A continuació, feu un nus per lligar les dues anses i feu uns petits ornaments amb retalls circulars de tela. Per a això, simplement amb el fil recosiu els cercles, enganxeu-los amb un botó i apliqueu-los a la bossa.