dijous, 9 de juliol del 2009

Safateta per les claus

font

A continuació teniu l'explicació de com fer una safateta de patchwork per posar-hi les claus, arracades i mil i una històries més, que mai sabem on deixar per no perdre-les.

Necessitareu:

2 peces de roba de 22cm per 23cm

1 peça de cartró quadrada de 8 cm de costat

4 peces de cartró de 8cmx5cm

4 botons de pressió

Cinta per decorar (opcional)



Passos a seguir:

En primer lloc, cosir els dos requadres de tela junts (dret amb dret) deixant un costat obert per anar posant els cartrons dins.


Gireu el requadre que us ha quedat, de manera que el dret de la roba quedi visible.

Amb l'extrem obert en el fons, marca 6 cm des de la vora, després 8 cm a partir d'aquesta marca. Dibuixa una línia recta cap avall de manera que la tela es divideix en 3 seccions. Cus per aquestes línies verticals, deixant 1 cm en la part superior i 2cms a la part inferior.

Dibuixa les línies de la mateixa manera horitzontal, a 6 cm i 14 cm de la vora superior, però encara no s'ha de cosir.

Aquesta serà la col.locació de les peces de cartró en els següents passos:


Insereix la peça 1. Cus la primera línia horitzontal, de manera que ho mantingui al seu lloc.
Insereix peça central, i les peces 2 i 3. I fem el mateix pas que abans, cosir la línia següent de manera que ho mantingui al lloc.
Insereix peça 4.

Ara hauria de tenir aquest aspecte:


Cus la vora a 1 cm tancant definitivament el quadre, i deixant les peces fixes a l'interior. Per fer la vora exterior utilitzeu una puntada decorativa (en l'exemple s'ha utilitzat una ziga-zaga).


Cosiu els botons de pressió tal com es mostra a la imatge de sota. Un cop cosits ja haureu acabat. Uniu les puntes ente elles i ja podeu utilitzar la safateta!