dijous, 9 de juliol del 2009

Pitet

He tret aquest tutorial d'una pàgina anglesa, i l'he traduit perquè poguem fer tots el pitet sense trencar-nos el cap.

Aquest és el resultat final del pitet:


Necessitareu...

Un retall de tela de mida raonable per fer el pitet (40x25 cm aproximadament), la mateixa mida d'un tros de tela absorbent com respatller tovallola o minky punt, tisora, cuter i base per tallar, un 4,5 cm de tira de velcro

Utilitzarem una caixa de cereals petita i la una tassa de cafè de l'esmorzar com a plantilles.

1. Doblegeu el tros de tela de cotó per la meitat. Es col·loca la caixa a la part superior de la tela a la tapa com es mostra a la foto següent i tallar amb el cuter. Si utilitzeu tisores, reseguiu el voltant de la caixa i talleu per la línia.


2. Desplegueu el rectangle. Gireu la tela i pel costat dolent de la tela, col·loqueu la tassa de cafè al centre de la part superior amb el mànec cap amunt com es mostra.


Reseguiu el voltant de la tassa. Dibuixeu una línia des del centre de dalt a la part superior del centre del cercle, com es mostra. Un cop fet ens ha de quedar quelcom semblant a això ...



3. Talleu el cercle. Això es convertirà en el forat pel coll del nadó.

4. Col·loqueu aquesta peça de cap per avall tocant la tela absorvent i enganxeu-ho amb agulles (assegureu-vos que les parts s'enfronten)




5. A una distància d'1 cm de la vora comenceu la costura a la part inferior. Cosiu tot el pitet. A uns 5 cm des d'on heu començar a cosir pareu i deixeu un espai. Per aquí girarem el pitet per posar-lo del dret. Talleu el sobrant de tela. Talleu la tela del forat a 1/2 cm, i les cantonades diagonalment. El pitet ara ha de presentar aquest aspecte:




6. Gireu del dret el pitet per l'obertura que heu deixat a la part inferior. Utilitzeu tisores per presionar als cantons i que quedin ben girats i un cop estigui ben girat cosiu l'obertura cap a dins i planxeu-ho.



7. A 1/2 cm de separació de la vora feu un repunt a tot el voltant del pitet per enfortir-lo, i torneu a fer-ho a 1 cm de distància d'aquesta primera costura.

8. Cosiu les tires de velcro al coll de les corretges, com es mostra a la foto i ja tindreu el pitet acabat!